free web templates

Prachtige villas in Le Marche Italie

Selectie van de mooiste vakantie-accommodaties in Le Marche | De Marken Italië

Le Marche, De Marken

Le Marche, De Marken

Le Marche, een van de mooiste regio's van Italië Le Marche wordt ook wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd, en is een regio die alles heeft wat u zich kunt wensen. Deze regio wordt ook wel De Marken genoemd in het Nederlands, wat is afgeleid van het Germaanse woord mark, wat grens/markering betekent. De Marken ligt midden in Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid. De perfecte setting voor het beleven van Italië en genieten. Le Marche blinkt o.a. uit in specialiteiten, van vleeswaren tot truffels en van olijfolie tot grappa.

Bent u er aan toe om een andere provincie in Italië te ontdekken? Dan is Le Marche zeker de moeite waard, waarvan u zeker geen spijt zult hebben. Le Marche is een nog niet door het massatoerisme ontdekte streek waar je voor kiest als je het pure autentieke Italië wilt proeven en verder ontdekken. Het is een gezonde provincie, er wonen ca. 1,5 miljoen Marchigiani die ook nog eens het langst leven van alle Italianen en dat is niet voor niets; er heerst in deze provincie nog rust, frisse lucht, de natuur is er prachtig en men kookt er eerlijk en gezond met de vele lokale producten.

Panoramische wegen leiden langs heuvels vol olijf- en wijngaarden, zonnebloemen en lavendel

De charme van Le Marche: 5-zintuigentoerisme

Le Marche ontdekken is als een meervoudige zintuiglijke reis: al onze zinnen worden er intensief bij betrokken. Vijf zintuigen worden door le Marche in vervoering gebracht, dankzij het grondgebied van de vijf provincies, die heel verschillend zijn, maar ook heel erg op elkaar lijken in die zin dat elk stadje, elke uithoek van le Marche steeds nieuwe en verrassende emoties oproept bij de bezoeker.

Cultuur, de kern van de merknaam "Marche"

Le Marche vormen een netwerk van kunststeden en historische stadjes, die als edelstenen zijn ingezet in de bebouwde heuvels en valleien van de Adriatische Zee tot aan de Apennijnen en waar meesterwerken zijn te vinden van Rafaël, Piero della Francesca en Lorenzo Lotto, P.P. Rubens en Titiaan, historische theaters uit de 18de eeuw, oude Romeinse wegen en amfitheaters, historische bibliotheken, keramiekwerkplaatsen. Het is een gewest dat een rijk cultureel programma aanbiedt met bekende evenementen als het Rossini Opera Festival in Pesaro, het Sferisterio Opera Festival in Macerata en het Pergolesi Spontini Festival in Jesi en in de Esinavallei.

Beleef Le Marche: van de zee tot de bergen

Het kustlandschap van de Marche van Gabicce Mare tot San Benedetto del Tronto is zowel qua vorm als kleur zeer afwisselend. Van de witte kliffen die de azuurblauwe Adriatische Zee domineren tot het heldergroen van de heuvels, bezaaid met oude burchten, en het okergeel van de uitgestrekte zandstranden.

Le Marche en de smaak: wijn en culinaire tradities

Le Marche, rijk aan culinaire tradities, hebben met wijsheid de kruiden en vetten, de geuren van de zee en de parels van het binnenland, zoals de truffel, weten te doseren. De waarde en de bescherming van de producten wordt gewaarborgd door verschillende keurmerken zoals het DOP-keurmerk (BOB - Beschermde OorsprongsBenaming) en de aanduiding IGP (BGA - Beschermde Geografische Aanduiding).

Thermen en Welzijn

De uitgesproken heilzame en genezende eigenschappen van de in le Marche aanwezige minerale bronnen worden zowel gebruikt voor hydrotherapie als voor botteling en voor schoonheidsbehandelingen. In de provincie Pesaro en Urbino zijn de Thermen van Monte Grimano geopend, in Macerata Feltria de Pitinum Thermae, in Petriano de Thermen van Rafaël, en in Fano de Thermen van Carignano; in de provincie Ancona vinden we in Camerano de Thermen van Aspio (renovatie in uitvoering), en in Genga de Thermen van San Vittore; in de provincie Macerata vinden we de Thermen van Santa Lucia in Tolentino en de Thermen van Sarnano; in de provincie Fermo de Thermen van Palme in Torre di Palme en in de provincie Ascoli Piceno de Nieuwe Thermen van Acquasanta in Acquasanta Terme.

Met de auto van Utrecht naar Le Marche

Veel mensen rijden lekker ontspannen en overnachten in Zuid Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk of omgeving.

Transavia & Ryanair maken lange weekenden mogelijk en betaalbaar

Sinds Ryanair van Düsseldorf (Weeze) op Ancona, Bologna of Pescara vliegt, en Transavia vanaf Eindhoven op Bologna wordt een lang weekend of midweek Italië erg interessant.

Dit zijn de pioniers van het goedkope vliegen en maakt het daardoor financieel interessant om ook eens een lang weekend de warmte op te zoeken.

De voordelen zijn duidelijk:

- Kort voor vertrek on-line inchecken;

- Ruime parkeerfaciliteiten op 5 minuten van vertrekhal;

- Ruim 95% van de vluchten is op tijd;

- Na het landen zit u binnen 20 minuten in uw huurauto.

Het weer in Le Marche

Le Marche kent een mediteraans klimaat met droge zomers. De ligging tussen enerzijds de Apennijnen en anderzijds de zee zorgt voor een extra mild klimaat met een lage luchtvochtigheid gedurende het gehele jaar. De gemiddelde temperatuur tussen januari en maart is 13°C, in de zomer 28-30°C en tussen oktober en december 18°C. Langs de kust en iets landinwaarts zorgt een zachte bries in de zomer voor extra verkoeling.

Selectie van de mooiste vakantie-accommodaties in Le Marche | De Marken Italië